top of page

HELEMAAL KLAAR VOOR HET PRAKTISCH RIJEXAMEN IN BRUSSEL

VERLOOP VAN HET PRAKTISCH RIJEXAMEN IN BRUSSEL

Van zodra u uitgebreide rijervaring heeft opgedaan, legt u het praktisch rijexamen af in het examencentrum in Evere. Soms moet u ook uw logboek voorleggen en aantonen dat u voldoende rijlessen heeft gevolgd. Deze rijlessen kunt u volgen bij rijschool ONYXX in Evere.

Het praktisch rijexamen is een praktijktest die u aflegt op de weg met een examinator van het examencentrum. Het praktisch rijexamen bestaat steeds uit een risicoperceptietest, waarvoor U moet slagen alvorens de praktische proef op de openbare weg af te leggen. Bij de praktische proef  wordt u op volgende punten beoordeeld:

Zelfstandig rijden

Defensief rijden

Opvolgen bevelen en verkeerslichten

Inhalen en kruisen

Gedrag ten opzichte van andere weggebruikers

Plaats op de openbare weg

Achteruit parkeren

Keren in een smalle straat

Verkeersinzicht en snelheid

Bediening van de wagen

Voorafgaande controle van de wagen, bv. controle van de staat van de banden en de vloeistoffen

...

WAT NA HET PRAKTISCH RIJEXAMEN IN BRUSSEL?

Na het examen zult u horen of u al dan niet geslaagd bent. Wanneer u geslaagd bent, ontvangt u een formulier waarmee u uw rijbewijs afhaalt bij het gemeentebestuur. Wanneer u niet zou slagen, moet u een nieuwe afspraak maken. Na twee niet geslaagde pogingen bent u verplicht om opnieuw zes uur rijles te volgen bij een erkende autorijschool. De nieuwe proef op de openbare weg moet dan ook verplicht met de rijschool gebeuren.

Opdat uw slaagkansen zo hoog mogelijk zijn, raden wij alvast aan om vooraf rijlessen te volgen en voldoende tijd en aandacht te schenken aan de stageperiode. Enkel door veel te oefenen in uiteenlopende situaties, groeit u per slot van rekening uit tot een goede en veilige chauffeur.

WILT U ZICH OPTIMAAL VOORBEREIDEN OP HET PRAKTISCH RIJEXAMEN IN BRUSSEL?

KIES DAN VOOR DE PRAKTIJKLESSEN VAN RIJSCHOOL ONYXX IN EVERE.

bottom of page